Bugibba Málta

Mindössze 15 km-re Málta fővárosától fekszik a Szent Pál öböl, körülötte sok kis település, köztük Qawra és Bugibba. Az öböl teli van titokzatos üregekkel és kavicsos strandokkal, amelyek vonzzák a búvárokat is. Jó a buszközlekedés is, az olyan homokos strandok felé, mint a Golden Bay és a Mellieha Bay, ennek köszönhetően ez a vidék elsősorban a családok körében közkedvelt. A jó hangulatról a nemzeti és nemzetközi specialitásokat kínáló éttermek, valamint a különböző bárok gondoskodnak, amelyek kellemes aperitifeket kínálnak. A nyári hónapokban Málta eme részén igen élénk az éjszakai élet. A nyaralóhely 20 km-re van a repülőtértől.


Bugibba Málta második legnépszerűbb üdülőközpontja.

A St. Pauls Bay turisták által kedvelt két városának tengerpartjáról csodálatos a kilátás a nyílt tengerre, illetve a szemközti St Paul szigetekre. A hirtelen mélyülő tenger lapos sziklákkal övezett partja kiválóan alkalmas a napimádók számára, és remek fürdőzési lehetőséget nyújt a lépcsőkön megközelíthető kristálytiszta vízben, ahol a búvárkodás szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. A tengerparti sétányon számtalan üzlet, étterem, kávézó és bár nyújt lehetőséget a szórakozni kívánó turistáknak. 

A nyaralótelepülést Málta északi részén a Szent-Pál öböl partján, a Ras II-Qawra félsziget északi oldalán, San Pawl il-Bahar helyi tanácsának területén találhatjuk.

Főként a turizmus a legfőbb alkotóeleme, a helyiek ma is lenézik a rendszertelenül épült, „nem máltai” városkát. A nyaralóövezet két városa közül inkább Qawra kínál magasabb színvonalat. Bugibba inkább az alacsony árairól ismert. A város központja a Bay Square tér, mely tele van árusokkal és éttermekkel. Éjszakai életére leginkább a pubok és bárok jellemzők. 

Bugibba egy igen mozgalmas, turistás település számos bolttal étteremmel és pubbal. Strandjai jellemzően kövesek és kavicsosak. Van egy kisebb, felkapottabb döngölt homokos strand is, míg a többi viszont inkább sziklás strand. A Bugibba-i hotelekben lakó turisták leginkább más településekre mennek át strandolni, általában busszal vagy bérautóval.

Bugibba emellett rendelkezik központi pályaudvarral is, ahonnan a sziget sok irányába közlekednek távolsági buszok. Sima és Valetta busszal körülbelül 15-20 perc. Bugibba és a repülőtér között a transzfer idő nagyjából fél óra (16 km). 

Standok a közelben

A Ta’ Fra Ben 

A Ta’ Fra Ben öböl az itt magasodó toronyóráról kapta nevét. A strand legtöbb része sziklás, a víz viszont nagyon tiszta, a látvány nagyszerű és sosem túl zsúfolt. Az öböl egy kissé védett, így a nyílt tengeri hullámzás csak nagyon ritkán érezhető, nyáron legalábbis. Az érdekes vízalatti élőlényeknek köszönhetően a könnyűbúvárok körében is igen népszerű a strand. Ha Bugibba, Qawra vagy a Szent Pál öböl térségében szállunk meg, ez a strand egyértelműen az első számú fürdőző hely.

Bugibba Perched Beach

A főleg természetes sziklákkal körülvett, mesterséges strand népszerű a turisták körében. Sajnos a vízbe nem tudunk igazán könnyen lejutni. A dolgok és helyek, amiket igazán érdemes lenne megnézni a környéken, mint például a természetes, homokos strandokat, azokhoz buszra kell pattannunk. Bugibba nem rossz hely, el lehet tölteni itt is egy kellemes nyaralást, de az biztos, hogy vannak sokkal jobb és szebb helyek Máltán.