Málta repülőjegy árak

   Nyár közeledtével, mindenki beleveti magát a légitársaságok szolgáltatásaiba, hogy kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb úti célt. Szerencsére egyre több a lehetőség, ezért már roppant olcsón juthatunk el áhított helyeinkre.

Az egyik Európai kedvencem, az mindenképp Málta. Könnyű dolga van az embernek itt, hiszen Málta parányi, mindössze 27×15 kilométer. Összterülete alig több mint Budapest területének fele. Máltán és a kisebbik szigeten, Gozón együttvéve csak 400.000 ember lakik. A hivatalos nyelv a máltai és az angol. A sziget éghajlata mediterrán. A nyár forró, télen ritkán süllyed a hőmérő higanyszála 10 fok alá, és sokat esik az eső. Málta az EU tagja, így akár személyi igazolvánnyal is beléphetünk az országba. Málta szigete annyira sűrűn lakott, hogy észre sem fogják venni, ahogy egyik településről a másikra érnek. Vannak városok, amelyek elsősorban nem látnivalóikról, hanem pl. bárjaikról vagy éttermeikről híresek. Ilyen pl. San Giljan. A máltai konyhára nagyon nagy hatást gyakorolt az olasz konyha, ezért egy csomó szicíliai ételt ők máltainak tartanak. Ja és egy plusz pozitívum, hogy mivel Szicília mindössze körülbelül kilencven kilométerre helyezkedik el, ezért az utazásba bele tervezhetjük annak meglátogatását is.

Ami számomra megfogó a szigetben, hogy elállt a lélegzetem a tipikus építészeti elemeitől, a zárt, színes fabalkonoktól. Ha órákon át csak sétálunk, még az sem lehet unalmas. Amit érdemes megnézni az a Városkapu, Szent Jakab-erőd és a Szent János-bástya, Lovagok szállása, Régészeti Múzeum és a Szent János-katedrális a csodálatos Caravaggio-festményekkel. Mindenképp ajánlatos a sziget minden olyan embernek, aki odavan az építészetért, esetleg a történelemért, hiszen bőven ismerkedhetünk ezekkel. Ha valaki nyaralást tervez ide, azzal érdemes tisztába lennie, hogy a sziget nem éppen tipikus strandolós tengerpartokból áll. Leginkább sziklás partok, amik jellemzik, és nyáron leginkább tömve vannak turistákkal. Ettől független gyönyörűek a partjai, olyan színekben pompáznak, amit máshol nem igazán láthat az ember. Inkább az aktív pihenést kedvelő embereknek praktikus, hiszen annyi, de annyi csodálatos látnivaló van, hogy csak pihenni felesleges ideérkezni.

Ami még hatalmas előny, hogy rettentő olcsón eljuthatunk, ha időben foglaljuk le a jegyünket. Aki nem szeretne hosszú utazásra menni, mégis mediterrán tengerpartra vágyik, annak Málta tökéletes választás. Mivel brit gyarmat volt, könnyű dolgunk lesz, ha jól beszélünk angolul, hiszen bárhol megértik a nyelvet. A Luqa repülőtér Málta egyetlen reptere, egy terminállal rendelkezik. Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba: A reptértől Valletta belváros távolsági busszal és kisbusszal is el lehet jutni.

Átlagosan körülbelül olyan tizenöt és harmincezer forint körül mozognak a jegyek a szigetre. Persze ez rengeteg dologtól függ, például, hogy mikor szeretnénk menni és, hogy mennyire előre foglaltuk le. Az sem mindegy, hogy melyik napon kívánunk utazni, hiszen a legtöbb légitársaságnál ebben is eltérő lehet az ár. Mindenképp egy jó választás, hiszen ennyi pénzből kevés, olyan helyet találunk, ami ennyire megéri. Mivel apró a sziget ezért, roppant hamar megismerkedhetünk vele, ami szintén nagyon szuper lehet. A légitársaságok közül az Air Malta illetve a Wizz Air indít közvetlen járatokat, ami körülbelül két óra alatt landol is a szigeten. Ez azért is nagyon jó, mert akár egész kicsi gyermekekkel is bevállalhatjuk, hiszen ez egy olyan időintervallum, amit még ők is nagyszerűen bírnak.

Az én egyik legnagyobb kedvencem a főváros, Valletta utcáin sétálva megismerhetjük a szigetország olaszos, mediterrán hangulatát. A szűk, öreg épületekkel határolt utcákról lekanyarodva az elképesztően tiszta, azúrkék tenger látványa fogad minket. Valletta tele van kávézóval, éttermekkel, régies boltokkal, piacokkal ezért biztosan nem lehet unatkozni, a történelmi emlékek pedig szinte minden sarkon felfedezhetőek, ahogy már említettem.

Ne felejtsük el megnézni a csodálatos Gozót sem, ahol akad lehetőségünk vitorlázni, szörfözni, búvár pipázni, kajakozni, horgászni és búvárkodni is egyaránt. Az egyik legszebb sziklaképződményt is itt találhatjuk, amitől garantáltan eláll majd nem csak szavunk, de a lélegzetünk is. Ez nem más, mint a Dwejra.  Comino szigete is mindenképpen bakancslistás. Ez a hely a könnyűbúvárok, búvárok, szörfösök és kirándulók legkedveltebb része.  A pöttöm sziget mindössze 3,5 km2-es, érdekessége pedig, hogy autómentes és egy hotel kivételével teljesen lakatlan. A szigeten megtalálható egy úgynevezett Kék Lagúna, aminek már a neve is elég árulkodó arra, hogy egy nem mindennapi helyszínről van szó. A türkiz kék színben pompázó öböl, olyan, akár a mennyországba kerültünk volna hirtelenjében

  Ha még nincs meg az idei úti célunk, mindenképp érdemes Máltát is fontolóra venni, hiszen a fent említettek alapján, a legtöbb embernek maga a paradicsom. Őszintén ajánlom mindenkinek, aki szerelmese a gyönyörű kék tengereknek. Egy szóval, csodálatos.