Máltai fizetések

Ugyan nem a máltai fizetések a legjobban az európai országok között, azért az ott dolgozóknak sem lehet okuk a panaszra. A fizetésből azért elég jól meg lehet élni és az életminőség is magas a szigeten.

A fizetések alacsonyabbak Máltán, mint az európai átlag, de a fizetéseket terhelhető adók még alacsonyabbak. A magyarországi átlag fizetésnél viszont jobbak a máltai fizetések.
A máltai átlagfizetések 2000 euró körül vannak. A Salary explorer felmérése szerint 8000 euró feletti a legmagasabb fizetés, a minimum meg körülbelül 700 euró.

Milyen fizetések vannak Máltán munka szerint?

Vendéglátásban

A vendéglátás igencsak adja magát a szigeten, ahol szezonban hatalmas a turizmus. Szinte mindig van felvétel hirdetve felszolgálóknak, szakácsoknak, konyhai előkészítőknek, Managereknek, csaposoknak, mosogatóknak. 1300 euró körül kereshetsz vele.

A konyhai előkészítő és a mosogató munkák előnye, hogy nem kérnek hozzá általában kimagaslóan jó nyelvtudást.

Kaszinóban biztonsági szakértőként is el lehet helyezkedni elég kimagasló bérért, akár 9000 euróért is.

Azonban a vendéglátás a szigeten szezonális, sok hely nem fizeti télen az alkalmazottjait, illetve be is zárja a helyet a következő idényig.

Recepciós munka

Szintén vendéglátói munkakörbe tartozik, így 1300 euró körüli a munkabér. Ennél a munkánál is lehet számítani a téli leépítésekre.

Sofőrök, futárok

Egy új helyen nem lesz egyszerű dolgod a máltai címeket felvenned és megkeresni, így sokan nem szeretik ezt a munkát. Átlagosan 975 eurót kereshetsz vele, ami nem is mondható túl soknak.

Betanított munkás

A betanított munkásokat már jobban megbecsülik, bár nem egy álom meló sok ember számára. Akár 2,60 eurót is kereshetsz vele.

Takarítónő, házvezetőnő

Ha jól csinálod, akár 7 eurós órabért is kaphatsz, ha nem egy takarító cégnél helyezkedsz el, hanem magán úton vállalsz – ami az elején nyilván nehezebb a szűk ismeretségi kör miatt, de sok család hirdet meg ilyen állást, azokra érdemes jelentkezni, azután már ajánlás útján egyszerűbb lesz.

Gyermekvigyázó

A magán takarítónőhöz hasonlóan igen jól lehet vele keresni, akik szeretik a gyerekeket, azok különösen élvezhetik is a munkájukat. 10 euró körüli órabérre bőven számíthatsz.

Call center

A call centeres munkához természetesen komolya angol vagy nyelvtudásra van szükséged, de igen jól megfizetik ezt a szaktudást, 2500 eurót is kereshetsz vele havonta.

Ingatlanos

Ahogy itthon is, úgy kint is jól lehet keresni ingatlan közvetítőként, ha az ember jól csinálja. Máltán az a legjobb, hogy sziget lévén a beépíthető ingatlanok száma véges, emiatt az ingatlan árak is emelkedni fognak, így különösen jól járhatsz ezzel a munkával!

Pénzügy és IT

Ezen a területen sem tudsz Máltán sokkal többet keresni, bár eléggé iparágtól függ. Körülbelül havonta 2000 euró fizetést jelent havonta. Egy cégalapító, vagy a szerencsejáték iparban dolgozók természetesen jobban keresnek ennél.

Mérnök, Jogász, Könyvelő, Orvos, Gyógyszerész

Mérnökként és jogászként körülbelül 2000-2500 euró körül kereshetsz havonta Máltán.

Kreatív munkakörök

Elég jól fizetnek a kreatív munkakörökben Máltán, bár igen nagy a szórás a szakmákban. Körülbelül havi 2500-3500 euró körül lehet vele keresni.

Szezonális munkák

Ha csak egy nyári kikapcsolódásban és pénzkeresésében gondolkozol, vállalhatsz szezonális munkát is. Nyáron leginkább a turizmus területén találhatsz ilyen jellegű munkákat. Legtöbb helyen a túrizmus is ilyen szezonális.

Ha valami igazán különlegesre vágysz, ami egyben kikapcsolódás is lehet a számodra, kipróbálhatod a búvároktatást, vagy a kajaktúra kísérő és a dzsip vezetői állást. Akár napi 20-25 eurót is tudsz velük keresni naponta.