Máltai utazás repülővel

Európa és Afrika között található Málta, egy parányi kis sziget a mediterrán térség központjában. Málta mindössze 93 kilométerre fekszik Szicíliától.

Máltát lélegzetelállító bájos városok, ősi helyek és a gyönyörű tengerpart jellemzi. A szigetcsoportnak nagyon különleges mediterrán hangulata van, a ragyogó napsütés, a kristálytiszta tenger és az élő történelem bázisa.

Szinte Málta az egyetlen hely a világon, ahol ilyen szűk területen ennyi kultúrtörténeti műemlék, emléktárgy és az emberiség valamennyi korszakából származó egyéb alkotás maradt fent. A történelmi városok szűk macskaköves utcái, a katedrálisok és barokk paloták jellemzik legjobban a gyönyörű ragyogó napsütésben. A több, mint száz kilométeres hosszú partszakaszán aprócska kikötők, rejtélyes barlangok, hatalmas sziklafalak mellett nagyszerű homokos tengerpartok is találhatók, ahol kedvünkre sütkérezhetünk és sétálgathatunk mezítláb a homokban. A sziget az aktív mozgásra és kikapcsolódásra vágyók számára is tökéletes úti cél. Azoknak is nagyon tetszeni fog, akik a vízi sportokat részesítik előnyben, de minden olyan turistának is a kedvére való lesz, akik a tengerparti nyaralás mellett érdeklődnek az ott élő emberek és a helyi történelem iránt.

Ma nagyon népszerű úti cél a magyarok körében, így amennyiben mi is Máltára szeretnénk látogatni, rengeteg repülős utazási ajánlat közül válogathatunk.

Többek között Málta hatalmas előnye az is, hogy nincs nagy távolság közte és Budapest között, legalábbis repülővel. Általában a turisták inkább a repülőt, mint utazási módot szokták választani Máltára. Sokkal kevesebben választják ide az autót és az autóbuszt, mint közlekedési eszközt.

Málta Magyarországtól körülbelül 1350 km-re fekszik, a Földközi-tenger középső szakaszán. Ez a távolság mindössze csak két és fél óra repülési időt jelent közvetlen repülő járatok esetén. Több megkérdezett, kisgyermekes család épp ezért választja Máltát, mert ez a repülési idő még pont bevállalható egy picivel is és mégis már egy igazi egzotikumokat rejtő országba juthatnak el rövid idő alatt. 

Bár Máltán nagyon sok a látnivaló, ha valaki csak rövid időre vágyik elutazni, illetve csak ennyit engedhet meg magának, akkor is kitűnő úti cél lehet a sziget, hiszen hamar megtehető az út repülővel. Tehát akár egy hosszú hétvégére is jó választás lehet, ha már elfogyott például a szabadságunk. Természetesen azok számára, akik szeretnék felfedezni Málta minden apró zugát, érdemes akár két hetet is eltölteni a szigeten.

Ha nem szeretnénk saját magunk megszervezni az utunkat és külön szállás, illetve repülőutat is foglalni, akkor érdemes körülnézni a különböző utazási irodák ajánlatai között. A legtöbb utazási irodánál komplexen le tudjuk foglalni az utunkat szállással és repülővel együtt, ráadásul rengeteg akciós ajánlattal is találkozhatunk.

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb utazási irodákat, amelyeknél találhatunk repülős utatakat Máltára.