Nyelviskolák Máltán

Málta a Földközi-tenger szívében helyezkedik el. Ez a bájos sziget rengetek látogatót, turisták vonz. Ennek az egyik oka az, hogy Málta híres a kristálytiszta vízéről és a jó éghajlatáról. Nem csak a nyaralni vágyóknak tökéletes helyszín. Csodálatos kilátással rendelkezik és az északi részen sok strandolási lehetőség is van. A sziget kicsi, de a jó helyi buszjáratok lehetővé teszik az aligha nyugodt, gondtalan közlekedést. . A legforróbb idő júliustól egészen augusztus közepéig tart. Nyáron nagyon aktív a falusi élet és számos fesztivál színesíti. Komppal át lehet utazni a környező szigetekre is. A helyi lakosok feltűnően jól beszélnek angolul. Ideális helyszín a nyelvtanuláshoz és ahhoz, hogy új ismeretségekre tegyenek szert az ide látogatók. Aki nyelvet szeretne tanulni az biztosan, elsajátíthatja a szókincset és azt a nyelvtudási szintet, amire szüksége van. Máltán két hivatalos nyelv van. A máltai és az angol nyelv. Ha nyelviskola után érdeklődünk, akkor mindenképp célszerű elutazni a fővárosba. Málta fővárosa Valletta. Itt több iskola is megtalálható. Az angol nyelvtanfolyamjaik egész Európában nagyon híresek és elismertek. Legjobb máltai nyelviskolák: 

1.A Class Academy of English 

Egy angol nyelvű központ. Az iskola Prembroke-ban a sziget lakónegyedében található közel van a tenger és a különböző típusú üzletek. Maga a központ egy nagy épület földszintjén található. A kilátás csodálatos, tengerre néző panoráma. Központi elhelyezkedésüket illetően könnyen megtalálható mivel a sziget két legnépszerűbb látnivalóihoz nagyon közel helyezkedik el. Kiváló oktatók biztosítják azt, hogy a tanulók megkapják mind azt a tudást, amiért ide jöttek. Több kisosztályra vannak bontva a csoportok, amelyek lehetővé teszik azt, hogy minden tanuló a számára megfelelő csoporthoz tudjon csatlakozni, csatlakozhasson. Minden oktatói személyzet teljes engedéllyel rendelkezik. EFL képesítéssel rendelkezik minden oktató. Hatékony angol nyelvi kommunikációt biztosítanak az oda érkező tanulni vágyóknak. A tanulmányi szintet illetően 5 szint sorolható föl: alapfok, középfok előkészítő, középfok, közép-magas szint, felső szint. A szint besorolás mindig az első nap alatt történik meg írásbeli és szóbeli felmérés alapján. 6 éves kortól már lehet jelentkezni.

 Elérhetőség: 

Cím: Aclass academy of english

         St.catherine’s high school

         11, Suffolk road, Pembroke, Pbk 1901, Málta-EU

2.Linguatime:school of english

Nemzetközi hivatásos angol nyelviskola melynek székhelye Sliema. Az iskola kiváló hírnévre tett szert. Nagyon magas szintű a nyelvtanfolyamok minősége és hatékonysága. Személyre szabott szolgáltatásokat és első számú angol nyelvi programokkal igyekeznek még színesebbé tenni a diákok helyzetét ott létük alatt. Az iskola mind ezek mellett sokféle szállást is kínál az ott tanulni vágyóknak. Számos szórakoztató és szabadidős tevékenységekkel készülnek a tanítványoknak. A személyzet, tanárok, befogadó családok arra törekednek, hogy az ott lévő diákoknak a lehető legélvezetesebb és egyben leghatékonyabban teljen a képzés. Az iskolában családias a légkör.18 éves kortól már lehet jelentkezni.

Cím: Linguatime:school of english

         243E, Tower Road, Sliema, SLM 1600, mt

3.Institute of English Language Studies

Málta egyik vezető nyelviskolája. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az intézmény. Ez alapozza meg azt, hogy az ideális környezet és a szakmai élethez szükséges készségek fejlesztése adott legyen. Az iskola tágas és több mind 90 tanteremmel rendelkezik. Könyvesbolt, kávézó és a tágas pihenő még komfortosabbá teszik a légkört. Tapasztalt és kiképzett tanárok állnak rendelkezésre. A diákok a nap 24 órájában kérhetnek segítséget vagy tájékoztatást. Rengeteg programlehetőség van. A kínálat bőséges és szerteágazó. Itt minden diák megtalálja a számára legkedvezőbb kikapcsolódási formát és mindezt a hatékony tanulás mellett. A szálláslehetőségek is bőséges választékban vannak. Akár családoknál vagy hotelben szeretne valaki megszállni van rá lehetőség. Eltérő ízléshez és pénztárcához igazodik a kínálat. 16 éves kortól már lehet jelentkezni.

Elérhetőség:

Cím: Institute of English Language Studies

          Triq Mattew Pulis, Sliema,SLM3052, Malta

4. EC English Language Schools: Malta 30+

Az EC English Language Schools: Malta 30+ iskola egy igazán egyedi és különleges iskolának mondható. Abban tér el a többi nyelviskolától, hogy itt csak azok jelentkezhetnek, akik minimum 30 éves kort betöltötték. Ez a működés nagyon népszerű és sok ember figyelmét felkelti. Az emberek itt úgy fejleszthetik a nyelvtudásukat, hogy senkinek nem kell feszengve vagy esetlegesen kellemetlenül éreznie magát a túl nagy korkülönbségek miatt. A világ minden tájáról érkeznek. Egészen 80 éves korig van jelentkező. Itt aztán mindenki rájön, hogy tanulni sosem késő elkezdeni. És ugyanolyan eséllyel indulhatnak, mint a náluk jóval fiatalabb diákok. Ebben az intézményben kicsit eltérően vannak felépítve a programok és foglalkozások. Az egész úgy van kifejlesztve, hogy figyelembe van véve, hogy a jelentkezők többsége nagy élettapasztalattal rendelkezik. Az iskola egy szórakozó központban van helyileg. A tudás fejlesztése mellett számtalan egyéb kikapcsolódási lehetőség van mindössze alig pár méterre. Ingyenes nyelvi work shoppok vannak különböző témákban. Mindig össze van kötve városnézéssel a tanulás és ilyenkor még jobban megismerhetik a diákok Málta nevezetességeit. A hajós kirándulások, túrázások elmaradhatatlanok. A kirándulások alkalmával biztosan elmennek Vallettába a tanfolyam résztvevői.  Itt pedig a világ legrégebbi templomai láthatóak. Ezen kívül még lehetőség van arra is, hogy a testvérszigetekre is áthajózzanak. Összegezve, aki már betöltötte a 30-at és szívesen sajátítaná el az angol idegennyelvet annak biztosan ebben a nyelviskolában van a helye.

Elérhetőség:

Cím: ‘Language House’, Marguerite Mangion Street, 

          St Julian’s, Malta STJ 3180, Malta